Spring naar inhoud
Mijn TKP

Goede communicatie is het halve werk

Communicatie

Heb je het met mensen over geld, dan luisteren ze geïnteresseerd. Gaat het over pensioen, dan verflauwt de interesse. Zonde, want het onderwerp is zo relevant. Daarom investeren wij in de beste pensioencommunicatie.

Pensioen is voor veel mensen niet iets waar ze dagelijks mee bezig zijn. Juist daarom willen we ze in staat stellen om bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Dat doen we door deelnemers goed te informeren en duidelijk uit te leggen wat ze wanneer kunnen doen.

Pensioencommunicatie is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening aan uw deelnemers en hun werkgever. Van het beantwoorden van persoonlijke vragen tot creatieve campagnes en reputatiemanagement. Geeft u die communicatie aan ons uit handen, dan zorgen wij ervoor dat het klopt. Van begin tot eind. Dat het goed aangesloten is op de beleving van deelnemers en werkgevers. Dat het correct, relevant en helder is.

Aansluiten bij beleving

Communicatie is allesbehalve statisch. Wat gisteren aansloeg, is morgen alweer verouderd. Wij brengen daarom klantreizen in kaart: de manier waarop deelnemers of werkgevers met uw fonds in contact zijn en hoe ze dat beleven. Die klantreizen houden we steeds actueel. Nieuwe inzichten in klantbeleving verwerken we in de communicatie. Zowel inhoudelijk, in de boodschap die we vertellen, als in vernieuwing van onze communicatiemiddelen.

Persoonlijk en digitaal

Deelnemers regelen al hun pensioenzaken eenvoudig op de eigen fondssite. Zo zien ze online wat na pensionering hun inkomen is, kunnen ze pensioen aanvragen of zelf hun persoonsgegevens aanpassen. Ook werkgevers regelen in de eigen online omgeving alle pensioenzaken. Zo’n persoonlijke en up-to-date website vergroot het vertrouwen in hun pensioenfonds en brengt het onderwerp pensioen tot leven.

We werken hard aan de verbetering van de dienstverlening aan deelnemers. We vernieuwen de fondswebsites volgens onze best practice voor digitale dienstverlening. Ook het achterliggende ICT-landschap krijgt een forse update. Daarnaast experimenteren we met omnichannel-mogelijkheden voor klantcontact, zoals livechat.

Demo

Wilt u een demo van de nieuwe website zien? Neem dan contact op met uw accountmanager. We komen graag bij u langs!

Meer dienstverlening