Spring naar inhoud
Elkaar vooruit helpen

Financiële zelf­redzaamheid

Ben je financieel gezond, dan zit je ook beter in je vel. Daarom steken we tijd en expertise in het bestrijden van armoede. Preventief, met lessen op scholen bijvoorbeeld, maar ook als de nood aan de mens is.

Programma ‘Stap vooruit’

We doen mee aan ‘Stap vooruit’. Een maatschappelijk programma waarmee we samen met onder andere Aegon huishoudens met problematische schulden helpen bij het organiseren van een gezonde financiële toekomst. Onze mensen bieden vrijwillig ondersteuning aan het programma in Groningen, bijjvoorbeeld door het delen van financiële kennis en vaardigheden.

Voor de klas

Jaarlijks geven onze medewerkers tijdens de Week van het geld gastlessen aan de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Jong leren omgaan met geld legt de basis voor financiële zelfredzaamheid. Ook geven TKP’ers pensioenworkshops in de hoogste klassen van het mbo. Tijdens deze Mañana-workshops krijgen jongeren op een speelse manier basiskennis over pensioenen.

Kinderboek: Niels & het geldmysterie

Jong leren omgaan met geld legt de basis voor financiële zelfredzaamheid. Daarom zijn wij sponsor van het kinderboek Niels & het geldmysterie. Het boek is een speels en educatief kinderboek voor kinderen vanaf 9 jaar en heeft als doel om kinderen al op jonge leeftijd de taal van geld bij te brengen, zodat zij als volwassenen weerbaar zijn op dit vlak.

Voor kleinere ondernemers

Groningse zzp’ers en kleinere bedrijven vormen de ruggengraat van de lokale economie. Gaat het even wat minder en halen de ondernemers onvoldoende inkomen uit hun bedrijf, dan kunnen ze hulp en expertise goed gebruiken. Daarom steunen we StadOogst, het initiatief dat kleinere ondernemers in Noord-Nederland helpt.

Vrijwilligerswerk stimuleren

Willen onze medewerkers zich als vrijwilliger inzetten voor maatschappelijke doelen, dan geven we ze een steuntje in de rug. Zo hebben we de eerste 12 uur vrijwilligerswerk vastgelegd in onze cao. Onze mensen zetten zich in op uiteenlopende maatschappelijke gebieden: van het verwennen van patiënten in het lokale ziekenhuis tot het opruimen van de plastic soep in de Waddenzee.