Spring naar inhoud
Mijn TKP

Goed onderbouwde keuzes maken

Advies en onderzoek

Duizenden mensen vertrouwen op u voor hun pensioen. Die verantwoordelijkheid is mooi. Maar creëert ook vragen. Welke beleggingsrisico’s ze eigenlijk willen lopen, bijvoorbeeld. Welk type regeling het beste bij uw deelnemerspopulatie past. Of hoe u deelnemers en werkgevers in beweging krijgt voor hun pensioen. Wij helpen u met onderzoek en advies.

Van gericht onderzoek onder uw deelnemers en werkgevers tot strategisch communicatieadvies: wij helpen u. Zodat u vanuit het juiste inzicht uw beleid kunt bepalen. Hoe we dat kunnen beloven? Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in de pensioensector. Ze volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet. Sterker nog: soms geven ze er richting aan. De collega’s van ons Expertisecentrum doen dat bijvoorbeeld via hun deelname aan werkgroepen en commissies van de Pensioenfederatie en andere samenwerkingsverbanden.

Omdat we als ‘multiclient’ uitvoeringsorganisatie voor veel verschillende klanten werken – opf’en, bpf’en, een ppi, apf en verzekeraar – hebben we bovendien een schat aan ervaring en expertise in huis. Al die kennis en expertise vertalen we voor u naar praktisch en strategisch onderzoek en advies.

Actuarieel advies

U vertrouwt bij ons op meerdere experts die u graag helpen bij complexe actuariële vragen. Deze rekenwonders ondersteunen u bij het vaststellen van fondsgrondslagen of bij prognoseberekeningen.

Juridisch advies

Nieuwe wet- en regelgeving kan u veel tijd en energie kosten. Wij helpen u graag in kaart te brengen wat de impact is op uw fonds. Zo zorgt u ervoor dat u op tijd aan nieuwe regelgeving voldoet.

Strategisch communicatieadvies

Wat kunt u uw deelnemers al vertellen, op weg naar het nieuwe stelsel? En wat verandert er ín het nieuwe stelsel? Wij helpen u uw communicatiebeleid te vormen en te onderbouwen. Met onderzoek onder uw deelnemers en werkgevers bijvoorbeeld, zodat u uw afwegingen kunt maken op basis van een zo compleet mogelijk inzicht. Maar ook met advies over de juiste boodschap op het juiste moment.

Infographic: Verrijk uw kennis, versterk uw fonds

  • U vergroot uw kennis dankzij ons multidisciplinair team
  • We hebben een actieve stem in verschillende commissies
  • En een helder overzicht van actuele ontwikkelingen
Download de infographic

Meer dienstverlening