Spring naar inhoud
Goed onderbouwde keuzes maken

Advies en onderzoek

Duizenden mensen vertrouwen op u voor hun pensioen. Die verantwoordelijkheid is mooi. Maar creëert ook vragen. Welke beleggingsrisico’s ze eigenlijk willen lopen, bijvoorbeeld. Welk type regeling het beste bij uw deelnemerspopulatie past. Of hoe u deelnemers en werkgevers in beweging krijgt voor hun pensioen. Wij helpen u met onderzoek en advies.

Van gericht onderzoek onder uw deelnemers en werkgevers tot strategisch communicatieadvies: wij helpen u. Zodat u vanuit het juiste inzicht uw beleid kunt bepalen. Hoe we dat kunnen beloven? Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in de pensioensector. Ze volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet. Sterker nog: soms geven ze er richting aan. De collega’s van ons Expertisecentrum doen dat bijvoorbeeld via hun deelname aan werkgroepen en commissies van de Pensioenfederatie en andere samenwerkingsverbanden.

 • Strategische kennispartner

  Wij bieden u duiding en meer inzicht in de impact van ontwikkelingen

 • Met multidisciplinair expertisecentrum

  We hebben een Expertisecentrum met 9 veelzijdige specialisten

 • Voorop in transitie naar nieuwe pensioenstelsel

  We doorzien uitdagingen in uitvoerbaarheid en uitlegbaarheid

Schat aan ervaring

Omdat we als ‘multiclient’ uitvoeringsorganisatie voor veel verschillende klanten werken – opf’en, bpf’en, een ppi, apf en verzekeraar – hebben we bovendien een schat aan ervaring en expertise in huis. Al die kennis en expertise vertalen we voor u naar praktisch en strategisch onderzoek en advies.

Actuarieel advies

U vertrouwt bij ons op meerdere experts die u graag helpen bij complexe actuariële vragen. Deze rekenwonders ondersteunen u bij het vaststellen van fondsgrondslagen of bij prognoseberekeningen.

Juridisch advies

Nieuwe wet- en regelgeving kan u veel tijd en energie kosten. Wij helpen u graag in kaart te brengen wat de impact is op uw fonds. Zo zorgt u ervoor dat u op tijd aan nieuwe regelgeving voldoet.

Strategisch communicatieadvies

Wat kunt u uw deelnemers al vertellen, op weg naar het nieuwe stelsel? En wat verandert er ín het nieuwe stelsel? Wij helpen u uw communicatiebeleid te vormen en te onderbouwen. 

Profiteer van onze expertise

Ons Expertisecentrum houdt u op de hoogte van relevante pensioenontwikkelingen. Ontwikkelingen die impact hebben op uw fonds of organisatie, zoals het pensioenakkoord en de stelselveranderingen. Bekijk onze dossiers. Of meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang ieder kwartaal updates in uw mailbox.

Infographic: Verrijk uw kennis, versterk uw fonds

 • U vergroot uw kennis dankzij ons multidisciplinair team
 • We hebben een actieve stem in verschillende commissies
 • En een helder overzicht van actuele ontwikkelingen

Onze andere diensten