Spring naar inhoud
Profiteer van ruim 30 jaar ervaring

Onze historie

Aan onze historie ziet u dat we vaak onze tijd vóór waren. Als één van de eersten konden we bijvoorbeeld als zelfstandige uitvoeringsorganisatie ook andere fondsen bedienen.

1988

Het pensioenfonds van PTT Nederland – het toenmalige nationale post- en telefoniebedrijf – richt een aparte pensioenuitvoeringsorganisatie op. Onze naam hebben we dan nog niet, wel is dit ons officiële ontstaansjaar.

1998

PTT Nederland gaat KPN heten en richt zich alleen nog op telefonie. De bedrijfstak die voor de post zorgde, splitst zich af en heet nu TPG. In onze naam ziet u dat moment terug: TPG KPN Pensioen.

2003

Aegon Nederland neemt TKP over. We zijn nu als TKP Pensioen een zelfstandige businessunit. Onze vermogensbeheertak gaat in 2010 als TKP Investments elders binnen Aegon verder.

2004

We werken voor steeds meer ondernemingspensioenfondsen (opf). Dit zijn fondsen die verbonden zijn aan één grote werkgever, vaak multinationals.

2009

Inmiddels werken we ook voor steeds meer bedrijfstakpensioenfondsen (bpf). Deze fondsen werken voor een hele branche. Werkgevers, groot en klein, in zo’n branche moeten zich vanuit hun cao vaak verplicht aansluiten.

2011

Om werkgevers en werknemers meer keuze te bieden, richten we een premiepensioeninstelling op: Cappital. Hiermee betreden we de markt van beleggingspensioenen.

2016

Om een antwoord te bieden op de vraag om modernisering van het pensioenstelsel, richten we – samen met Aegon – het eerste algemene pensioenfonds (apf) van Nederland op: Stap.

2017

We groeien hard. Om de beste dienstverlening te blijven bieden, is digitalisering noodzakelijk. Daarom start ons verander- en vernieuwingsprogramma TKP Connect.

2023

Aegon Nederland wordt samengevoegd met a.s.r.
TKP blijft een zelfstandige businessunit binnen het a.s.r.-concern.