Spring naar inhoud
Blik op de toekomst

Duurzaamheid

We hebben maar één planeet. En net als op alles wat waardevol is, zijn we ook op onze planeet zuinig. Door duurzaam te werken, dragen wij ons steentje bij aan een schone toekomst.

Om effectief te zijn in ons duurzaam werken, zochten we naar een goede focus. Die vonden we in de aansluiting op de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties (VN). Om precies te zijn: doel nummer 7 en 12, respectievelijk ‘betaalbare en duurzame energie’ en ‘verantwoorde consumptie en productie’.

Zonnepanelen en een fietsplan

Beide VN-doelen hebben wij vertaald naar eigen programma’s en maatregelen. Zo verduurzamen we ons energieverbruik met zonnepanelen op ons pand, met oplaadzuilen voor elektrische auto’s en fietsen, met ledverlichting, en door papierloos vergaderen als standaard te stellen. En via een fiscaalvriendelijk fietsplan stimuleren we medewerkers vaker de fiets te pakken.

Bewuste keuzes

Verantwoorde consumptie en productie maken we heel concreet met vegetarische alternatieven in ons bedrijfsrestaurant. Zo prikkelen we medewerkers om te kiezen voor duurzame oplossingen. Verder investeren we in afvalscheiding, kiezen we duurzame alternatieven voor verpakkingsmaterialen en maken we minimaal gebruik van wegwerpartikelen.