Spring naar inhoud
Mijn TKP

Wet toekomst pensioenen: Ook na uitstel tempo erin

De invoering van de Wet toekomst pensioenen (Wtp) is met een jaar uitgesteld tot 1 januari 2023. Ook verschuift daarmee de datum dat pensioenuitvoerders klaar moeten zijn naar 1 januari 2027. In zijn aankondiging van het uitstel benadrukt minister Koolmees wel dat hij het tempo erin wil houden en dat bepaalde onderdelen mogelijk eerder ingaan. De vertraging is mede ingegeven door de bijna 500 reacties op de internetconsultatie voor de Wtp én de beoogde zorgvuldigheid.

Ontwikkelingen volgen

Wij blijven ons vooralsnog volgens onze oorspronkelijke planning voorbereiden op de invoering van de Wtp. Zodat ook onze klanten tijdig kunnen starten met de transitie. Wel volgen we de ontwikkelingen rond de Wtp op de voet. Zo blijven onze voorbereidingen in lijn met de laatste stand van informatie over de uitwerking van de Wtp.

Evaluatie Wpc

Ook wij hebben bij de internetconsultatie feedback gegeven op de concepttekst van de Wtp. Wij hebben daarin onder meer gepleit voor het loskoppelen van wijzigingen op basis van de evaluatie van de Wet pensioencommunicatie (Wpc) van de Wtp. Juist ook om die wijzigingen niet afhankelijk te maken van de snelheid van invoering van de Wtp. In onze ogen is het jammer dat dit voorziene risico nu toch dreigt uit te komen.