Spring naar inhoud
Mijn TKP

Financiële zelfredzaamheid versterken

Stap vooruit

Ongeveer 1,4 miljoen huishoudens in Nederland kampen momenteel met ernstige financiële problemen. Het beste uit je leven halen en keuzes maken voor de toekomst is voor deze huishoudens nog geen realiteit. Met het maatschappelijke programma Stap vooruit vergroten we de financiële zelfredzaamheid van mensen in nood.

Met het maatschappelijke programma 'Stap vooruit' – de opvolger van ‘Van Schulden naar Kansen’ – pakken we armoede samen met onder andere Aegon aan. En helpen we huishoudens met problematische schulden bij het organiseren van een gezonde financiële toekomst. Bijvoorbeeld door het delen van financiële kennis en vaardigheden – kennis die wij bij uitstek volop in huis hebben.

Dit doen we in Groningen

Wij willen bijdragen aan een inclusieve samenleving en een kansrijke toekomst voor zo veel mogelijk mensen. Juist ook voor mensen waarvoor dit misschien minder vanzelfsprekend is. Onze ambitie is groot: in 2022 gaan we samen met 14 partnerorganisaties in Den Haag, Groningen en Leeuwarden 2700 mensen helpen. TKP-collega's zetten zich als vrijwilliger in voor verschillende projecten om deze mensen te ondersteunen. Daarnaast ondersteunen we onze partnerorganisaties door een opleiding impactmeting & impactmanagement te financieren, zodat zij hun impact nóg meer kunnen vergroten.

Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke programma's van Aegon op aegon.nl.