Spring naar inhoud
Mijn TKP

TKP krijgt hoogste waardering van adviesbureaus

Adviesbureaus die pensioenfondsen ondersteunen in het zoeken van een nieuwe uitvoeringsorganisatie, geven ons de hoogste waardering van alle uitvoeringsorganisaties: een 3,7 op een schaal van 1 tot 5. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction naar de reputatie van pensioenaanbieders en -uitvoeringsorganisaties (puo’s). Bovendien bevelen bureaus ons regelmatig aan als puo – slechts 2 anderen worden vaker meegenomen.

Iedere 2 jaar doet Motivaction onderzoek onder adviesbureaus naar de reputatie van pensioenaanbieders en -uitvoeringsorganisaties. Dit jaar scoren we een 3,7 op een schaal van 1 tot 5. Paul Everloo, onze ceo, is trots op de hoge waardering. ‘We investeren veel in de betrouwbaarheid van onze dienstverlening en in een efficiëntere klantbediening. Eenvoudiger, persoonlijker en zoveel mogelijk digitaal: daar werken we hard aan.’

Secuur en wendbaar

Onze inspanningen zien we terug in de positieve waardering van de adviesbureaus. Zij zien ons als een goede, degelijke puo, met bijpassende mentaliteit: secuur en procesgericht. Ook vinden ze dat we in staat zijn goed om te gaan met de veranderingen die eraan komen. ‘De ervaring die wij met DC-regelingen hebben, stelt ons in staat snel te schakelen en te anticiperen op het nieuwe pensioencontract,’ beaamt Paul.

Van alle puo’s scoren we volgens het onderzoek het beste op betrouwbaarheid, kostengerichtheid, deskundigheid en efficiëntie. Ook scoren we relatief goed op oplossingsgerichtheid, proactiviteit – in de zin van voorbereid zijn op nieuwe wetgeving – en op innovatie. 

Vaak op shortlist

Dit jaar vroeg Motivaction voor het eerst welke puo’s de adviesbureaus in de afgelopen 2 jaar aan fondsen adviseren. Daaruit bleek dat een hoge waardering zich niet direct vertaalt naar het advies de puo ook mee te nemen in een uitbestedingstraject. Op de vraag wie de adviseur het vaakst op de zogenaamde shortlist zet, staan we op de 3e plek.

Open voor alle uitvoerders

Openstaan voor nieuwe klanten is cruciaal om hoog te eindigen, blijkt uit het onderzoek. En dat staan wij sinds dit jaar weer – volgend jaar verwelkomen we 2 nieuwe klanten, waar we graag onze kennis en kunde voor gaan inzetten.