Spring naar inhoud
Mijn TKP

Pensioenchecker: Nieuwe app geeft gebruikers blik in financiële toekomst

Vandaag lanceren een aantal grote pensioenfondsen, de Pensioenfederatie én TKP de Pensioenchecker. Deze nieuwe app geeft mensen in één oogopslag inzicht geeft in hun persoonlijke, netto pensioeninkomen. Ook kunnen zij eenvoudig zien of en hoeveel zij zelf moeten bijsparen om later in hun onderhoud te kunnen voorzien en wat de financiële consequentie is van eerder met pensioen gaan.

De app is ontwikkeld op basis van uitgebreid onderzoek onder deelnemers. Daaruit blijkt dat deelnemers graag willen weten wanneer ze met pensioen kunnen en wat ze dan totaal netto per maand ontvangen (inclusief AOW). Deze informatie willen ze bovendien zo eenvoudig mogelijk aangeboden krijgen, zonder uitgebreide uitleg. Met deze app willen we mensen aansporen op tijd in actie te komen als ze eerder willen stoppen met werken of hun pensioeninkomen willen verhogen.

Pensioenchecker: Binnen een paar minuten weten hoeveel inkomen je later hebt

De app is gratis te downloaden via pensioenchecker.org en is beschikbaar voor Android en iOS. Inloggen gaat veilig en simpel met DigiD.

De Pensioenchecker-app is een initiatief van de pensioensector en winnaar van de PensioenWegwijzer 2020, een initiatief van Wijzer in Geldzaken.