Spring naar inhoud
Mijn TKP

Onder pensioenjuristen: wel of niet de ‘pensioenfondsroute’?

De pensioenjuridische wereld biedt allerlei wegen om veranderingen voor elkaar te krijgen. Zo is er de ‘pensioenfondsroute’, die eind vorig jaar discussie onder pensioenjuristen opleverde. Ook onze senior pensioenjurist Hans Breuker mengde zich in dit debat. Hij sprak er in oktober over op het jubileumcongres van de Vereniging voor pensioenjuristen en schreef er in december een uitgebreid artikel over.

De ‘pensioenfondsroute’ betekent dat een pensioenfonds een pensioenregeling wijzigt, met als gevolg dat ook de pensioenovereenkomst wijzigt. De standaardroute van de wijziging van een pensioenovereenkomst heeft natuurlijk als startpunt de sociale partners. Die komen bij de pensioenfondsroute pas kijken, zo lijkt het, als het pensioenreglement in de arbeidsovereenkomst geschoven wordt. Of werkt het toch anders?

Als u zelf uw oordeel wilt vormen, en benieuwd bent naar de verschillende arresten over dit onderwerp, kunt u hieronder het artikel van Hans Breuker in het Tijdschrift voor Pensioenvraagstukken lezen: 'Wijzigen via de pensioenfondsroute: mythe of mogelijk?' 

Auteur