Spring naar inhoud
Mijn TKP

Niet te veel, niet te weinig: communicatie over het nieuwe stelsel luistert nauw

In de aanloop naar het nieuwe pensioenstelsel dat in 2027 moet staan, speelt een aantal grote vraagstukken. Communicatie is er één van. Met communiceren wachten we natuurlijk niet tot het nieuwe stelsel er is. Maar op welke momenten is communicatie met deelnemers en werkgevers nodig? En waar communiceer je over als er nog zoveel onduidelijk is? Wij zochten het voor u uit.

Anticiperen op vragen

We verzorgen de communicatie voor veel verschillende pensioenuitvoerders. Daarom willen we nu al anticiperen op de uiteenlopende vragen die de komende jaren bij hen gaan spelen. Eerder dit jaar brachten we daarvoor een team van onze communicatiespecialisten samen. Zij bogen zich over de centrale vraag hoe we de communicatie met de deelnemers van onze klanten in de aanloop naar het nieuwe stelsel het beste kunnen organiseren.

Samen met onze klanten

Zo’n belangrijke vraag willen we natuurlijk niet zonder onze klanten beantwoorden. Samen ontwikkelen we daarom een communicatiestrategie waar we de komende jaren goed mee vooruit kunnen. In een sessie legden we onze aandachtspunten voor de overgang naar het nieuwe stelsel voor aan de communicatiespecialisten van onze klanten. Het goede nieuws: zij konden zich goed vinden in onze visie en aanpak.

Meer lezen in onze lightpaper

Belangrijk voor alle communicatieprofessionals in de sector wordt het om de juiste balans te vinden tussen helder en open informeren enerzijds en volledigheid anderzijds. Niet te veel, niet te weinig. Natuurlijk geven we u graag meer houvast dan dat. Daarom vindt u meer achtergrond, uitgebreide antwoorden en aandachtspunten voor een goede communicatiestrategie nu terug in onze lightpaper. De lightpaper Communiceren op weg naar het nieuwe pensioenstelsel downloadt u hieronder. Wilt u er met ons over doorpraten? In 2022 organiseren we opnieuw een bijeenkomst of webinar over dit onderwerp. We houden u op de hoogte!

Auteurs